Keszthelyi Kilométerek 2015

Együtt a futásért és az egészségesebb életért!

kkm_kastely.jpg

 Nyolcadik alkalommal került megrendezésre városunkban a térség egyik legnagyobb sporteseménye a Keszthelyi Kilométerek elnevezésű futófesztivál. A hagyományosan Pünkösd hétvégéjén megtartott Balaton-parti utcai futóverseny nagy népszerűségnek örvend. A szervezők elmondása szerint a résztvevők létszáma 1200-1600 fő között szokott mozogni, ami a kezdetben mostoha időjárás ellenére sem volt másként most sem.

 

A sport- és családi hétvége első – szombati – napján a gyerekek, másnap a felnőttek állhattak rajthoz. Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy – számunkra nagyon szimpatikus módon - a versenyen fogyatékkal élők is teljesíthették és a jövőben is teljesíthetik a félmaratoni és maratoni távokat.

Megkaptuk a lehetőséget, hogy maximálisan kivehessük részünket a rendezvényből.Kiállítóként és versenyzőként is részt vettünk az eseményen.

Az időjárás adta „gyenge kezdés” ellenére érdemes volt kitartani, mert a fesztivál másnapján napsütésre ébredünk és kiváló versenyhangulatban, várakozással és feszültséggel teli napot tölthettünk el a résztvevőkkel.

Örülünk, hogy részesei lehettünk ennek a hétvégének és egy picit hozzájárulhattunk ehhez a fantasztikus kezdeményezéshez, az egészségesebb élet és empatikusabb társadalom felé vezető úthoz. Először vettünk részt a fesztiválon, de biztosak vagyunk benne, hogy a jövőben is ott szeretnénk lenni a kiállítók, és nem utolsó sorban egyre nagyobb számmal a versenyzők és szurkolók táborában!